Omrvinková navigácia

Urobte si kúpeľňu krajšiu v priebehu niekoľkých hodín

Veľa z nás žije v bytoch, ktorých súčasťou sú malé kúpeľne, malé kuchyne a malé chodby. Pre mnoho obyvateľov takýchto nehnuteľností sú malé miestnosti nepohodlné, necítia sa v nich pohodlne. Pritom opticky sa dá urobiť s kúpeľňou mnohé, stačí len zamerať sa na zrkadlá do kúpeľne a vybrať také, ktoré vám vyhovujú, kúpiť nové skrinky, nahradiť staré uteráky novými, alebo inštalovať šikovné police, napríklad aj teleskopické do sprchovacieho kúta.

Vaša kúpeľňa podľa vášho vkusu

Ako sa hovorí, môj dom, môj hrad. Je úplne na vás, pre akú farbu kúpeľňového nábytku sa rozhodnete. Je ale dobré vedieť, že svetlý nábytok miestnosť pocitovo zväčší, tmavý ju zmenší. V takej malej kúpeľni sa môžete s použitím tmavého nábytku cítiť stiesnene, môžete mať pocit, že na vás nábytok a celá kúpeľňa padá. Zvlášť, keď budete ležať vo vani, budete chcieť relaxovať a rozhliadať sa okolo seba.

Vzdušný nábytok v podobe regálov a políc vám ponúkne možnosť využiť priestor na maximum. Regály aj police sa dajú zavesiť aj na stenu, napríklad aj tam, kde je súčasťou steny okno, z ktorého je vidieť záhrada či ulica, alebo sú v nej zabudované dvere. Navyše dnes môžete nájsť aj regály s tzv. teleskopickou tyčou, ktoré sa dajú postaviť takmer kdekoľvek. Buď sú rohové, alebo zaoblené, okrúhle, štvorcové, a tie sa dajú postaviť aj do priestoru. Ľudia ich často inštalujú napr. do sprchovacích kútov alebo do kúta nad vaňu, keď jedna časť je zapretá o roh vane a druhá v rohu miestnosti o strop.

Farby robia mnoho aj v kúpeľni

Nábytok môžete do malých kúpeľní voliť svetlejší, práve na rozsvietenie a optické zväčšenie miestnosti. To ale neznamená, že si nemôžete dovoliť farebné prvky, rovnako tak tmavé prvky. Napríklad osuška, župan, koberček na zemi, prvky obkladu, obrázky na stene alebo napríklad dvere, to všetko môže hrať farbami alebo byť v tmavšom prevedení, a tým vytvoriť zaujímavý kontrast.