Omrvinková navigácia

Trávite v spálni veľa času? Potom by ste ju mali zariadiť s ohľadom na váš vkus

Hoci by tomu ľudia, ktorí majú spálňu zariadenú plne podľa svojho gusta, nemuseli chcieť veriť, ale mnoho osôb má zariadenú spálňu tak, že sa v nej necíti dobre. Pokiaľ skutočne trávime v tejto miestnosti len čas, kedy ideme spať, možno nám to až tak nevadí. Zlom ale nastáva v prípade, že ochorieme a zrazu tu máme byť celé dni. V stiesnenej alebo tmavej spálni by sme sa mohli cítiť až depresívne. A nepomôže ani to, že je z okna vidieť udržiavaná záhrada.

Vyvýšená masívna posteľ vrátane roštu

Základom príjemného pocitu v spálni je posteľ. Oveľa lepšie sa vstáva, keď je posteľ vyššia, a to nielen seniorom, ktorí majú pohybové problémy, ale aj tehotným ženám alebo ľuďom, ktorí sú po úrazoch, bolí ich svalstvo po náročnej práci atď. Vyvýšená masívna posteľ EURO s rozmermi 180 x 200 cm vrátane roštu je výbornou voľbou, ktorú si ľudia chvália. Navyše je k dostaniu za veľmi priaznivú cenu a vyberať môžete hneď zo 4 dekorov.


Do postele však umiestnite aj vám vyhovujúci matrac. Chybou často býva, že si kúpime s  matrace úplne rovnaké. Lenže často máme iné preferencie, inú váhu tela, na čo je pri výbere matraca nutné brať ohľad. Niekto má rád lenivé peny, niekto taštičkové matrace.

Urobte miestnosť vzdušnú

Ak máte doma dosť miesta, nahraďte klasickú skriňuvitrínou. Skriňa s presklenými dvierkami pôsobí vzdušne, budete mať na očiach napr. svoje obľúbené knižky, predmety z ciest alebo zbierku, na ktorú ste pyšní. K dostaniu sú aj vitríny s plnými dvierkami, so zásuvkami v spodnej časti a dvierkami s presklením vo vrchnej časti atď. Iste si vyberiete.

Pokiaľ máte tmavo vymaľované steny, časom môžete zmeniť výmaľbu za svetlú, pastelovú. Zelená upokojuje, príjemná je aj jemná žltá, smotanová alebo béžová. Červenú, sýto oranžovú ani iné krikľavé, výrazné farby nevnímajú citliví ľudia dobre.


Vplyv má aj zatemnenie okien. Mať možnosť zatemniť tak, aby bolo aj cez deň v spálni tmavo, je na nezaplatenie. Zvlášť tí, ktorí majú spať po nočnej, alebo trpia nespavosťou, by na zatemnenie mali dať dôraz.