Omrvinková navigácia

Pohodlie doma aj vo firme zaistí pohodlné kreslá aj kvalitné sedačky

Nedá si nevšimnúť, koľko sa na trhu objavilo vysokých kresiel, v ktorých sa dá výborne relaxovať, či už pri sledovaní televízie, pri čítaní, ručných prácach alebo napríklad len tak, pri počúvaní audio knihy. Takým kreslám, ktoré majú podrúčky aj vysokú chrbtovú opierku, hovoríme kreslá „ušiak“. Sú zárukou pohodlia, komfortu, a to aj vtedy, keď chcete sedieť po celý deň.

Doprajte si pohodlie vďaka kreslu a podnožke

Mať pohodlné kreslo je základ. Ale ešte príjemnejšie je, keď si môžete vyložiť nohy nahor a po celom dni im dať zaslúžený oddych. Preto sa tiež vyrábajú taburety a podnožky, a to priamo k niektorým kreslám, k sedačkám, alebo ich môžete voliť samostatne. Možno si ich ľubovoľne posúvať od kresla k sedačke a späť, a ak sa k vám dostaví veľká návšteva, na taburet si niekto z nich bez problémov sadne. Rady ho majú aj malé deti, ktoré ho využijú ako svoj stolík či stoličku, na ktorú sa ľahko dostanú.

Kreslá aj taburety môžete použiť aj vo firme. V kancelárii, kde trávite celé dni, je dobré mať viac možností posadenia sa. V okamihu, keď nemusíte sedieť pri počítačovom stole, je také kreslo veľmi vítané.

Koľko peňazí investovať do sedačky?

Aj sedačky, gauče a sedacie súpravy sa starajú o náš komfort vo voľne. Rovnako tak môžu reprezentovať firmu napr. vo firemných farbách na chodbe, kde obchodní partneri občas čakajú, než na nich „príde rad“, alebo na recepciách, kde hostia čakajú na ubytovanie. Sedacie súpravy a pohovky zakúpite už za cenu okolo 300 EUR, aj menej. Pokiaľ ju nebudete používať denne, postačí lacnejší kus. V prípade, že bude zvládať nápor rodiny deň čo deň, mala by byť poťahová látka odolná, dobre čistiteľná, konštrukcia pevná a materiál vo vnútri príjemne tvrdý. Keď si počkáte na výhodnú akciu, dá sa skutočne kvalitná sedačka kúpiť za cenu okolo 800 - 1 000 EUR.

S výberom sedačky aj kresla je dobré nechať si poradiť. To platí aj v prípade, že chcete sedačku používať na časté spanie.