Omrvinková navigácia

Hľadáte pohovku alebo gauč do študentskej izby? Podľa čoho vybrať?

Ako naše milované ratolesti rastú, skôr či neskôr začnú mať úplne iné požiadavky na vybavenie svojej izby, ako mali predtým. To, čo hralo farbami, je dospievajúcim deťom smiešne, hanbia sa za to, a keď im má prísť kamarát či kamarátka, žiada nový nábytok. Možno už dávno vymenenú posteľ musíte opäť vymeniť, pretože obzvlášť chlapci sa v posteli často hašteria, požďuchujú, tiež sa spolu hrajú hry a pretekajú na konzolách. Postele je dobré násťročným občas riadne skontrolovať.

Doprajte im pohodu na priestrannom gauč

Akonáhle nastane obdobie puberty, deti sa rady uchyľujú do svojich izieb, kde môžu nerušene počúvať hudbu, telefonovať, študovať, hrať na diaľku s priateľmi najrôznejšie hry na PC či telefóne atď. Keď im má prísť na návštevu kamarát, ale aj keď sú sami, majú radi, keď je im k dispozícii pohodné kreslo alebo gauč. Našťastie sú dnes pohovky a gauče cenovo dostupné, a nie je tak náročné ich prianie splniť.

 

Voliť by sme mali s ohľadom na to, že ide stále o deti. Nemali by ste počítať s tým, že na gauč budú brať extra ohľad. Predsa len, čo človek nekupuje za vlastné, to si toľko neváži… Voľte radšej kúsok, ktorý je farebný, melírovaný, s potlačou z obľúbenej hry, filmu, plný akčných hrdinov… Dievčatám môžete vybrať aj farebné typy, gauč alebo sedačku s kvetinami, s melírovanou látkou. Len odtieň vyberajte s ohľadom na obľúbenú farbu vášho dieťaťa. Predsa len, každý má rád inú farbu a tu by sme mali vyhovieť.

Zamyslite sa, či má mať úložný priestor, či chcete, aby tu bola možnosť rozloženia na prespanie. Pre pohodlné sedenie môžete doplniť aj podnožkou v rovnakom alebo veľmi podobnom vzhľade.

Naproti sedačke je ideálne umiestniť TV. Zamerajte sa aj na zostavy a steny a vyberte niektorú, ktorá pojme aj oblečenie dieťaťa. Tým bude splnený jeho sen. Bude mať izbu v štýle mladého muža alebo ženy.