Omrvinková navigácia

DETSKÁ INŠPIRÁCIA: Vytvorenie chlapčenskej spálne

Posteľ vášho chlapca je tým najdôležitejším nábytkom v jeho izbe. Rozhodnutie o správnej posteli bude mať veľký význam pre každého, kto chce svojmu najmenšiemu zaistiť kľudný nočný spánok. Výber postele so zaujímavými dekormi naviac vášho syna prinúti, aby v posteli zostal a nevydával sa na prieskum po celej izbe. Ako teda takú izbičku zariadiť?  

Postele vhodné pre chlapcov

Posteľ vášho dieťaťa je najdôležitejším nábytkom v jeho izbe. Rozhodnutie o správnej posteli bude mať veľký význam pre každého, kto svojej ratolesti chce dopriať ničím nerušený spánok. Výber postele so zaujímavými dekormi prinúti vaše dieťa, aby išlo do postele dobrovolne, a naviac v nej skutočne zostalo.

Chlapčenské postele sú k dispozícii v rôznych štýloch a prevedeniach, a to od samostatných postelí, postelí so stredným lôžkom, postelí s vysokým lôžkom až po tématické postele. Výber správneho štýlu pre vášho syna môže závisieť na jeho veku, veľkosti spálne, ale aj na osobných požiadavkách.

Výber tematickej postele pre vášho malého chlapca je vynikajúca štartovacia posteľ, nielenže v nej bude chcieť tráviť čas, ale navyše povzbudí jeho predstavivosť. Tematické postele prichádzajú v mnohých rôznych štýloch, vrátane pirátskych lodí, závodných automobilov, hasičských vozidiel a buldozerov. Tematické postele sú proste úžasné: funkčné, pohľadné, a preto tak obľúbené.

Samostatné lôžka

Samostatné postele sú vynikajúcim sporičom peňazí, pretože prevedú vaše dieťa až do dospievania. Na samostatné lôžka môžete zospodu umiestniť kolieska, aby tam s deťmi mohli zostať priatelia, alebo alternatívne môžete pod posteľ umiestniť úložné zásuvky na hračky.

 

Samostatné postele môžu byť rovnako vzrušujúce ako tematické postelea to tým, že kúpite obliečky s obľúbeným motívom vášho dieťaťa alebo nad posteľ umiestnite baldachýny.

Poschodové postele pre dobrodruhov

Poschodové postele a výsuvné prístelky sú ideálne do menších izbičiek, pretože poskytujú kompaktnú konštrukciu s výsuvnými stolikmi a zabudovanými zásuvkami. 

Poschodová posteľ má vyvýšenú plochu na spanie, ktorá je ľahko prístupná cez robustný rebrík, čím sa pre vaše dieťa stane rázom zaujímavejšia. Zároveň je vybavená bezpečnostnými zábranami okolo oblasti na spanie, aby sa znížilo riziko, že vaše dieťa počas spánku spadne z postele. 

Poschodové postele sú v neutrálnych farbách a je možné ich vybaviť obľúbenou farbou vášho malého dobrodruha. Poschodové postele sa odporúčajú pre deti od 6 rokov.

Kontinentálne postele pre deti

Kontinentálne postele sú tou najvyššou možnou posteľou, ktorú môžete svojmu dieťati kúpiť. Vysoké lôžko je vhodný do menších ložnic alebo pre deti, ktoré chcú v spálni priestor k odpočinku. Do priestoru pre vysoké lôžko je prístup pomocou robustných rebríkov a postele sú vybavené bezpečnostnými zábranami, ktoré znižujú riziko pádu dieťaťa z postele. 

Pod priestor na spanie môžete umiestniť futon (matrac na zem), ktorý je výborný na odpočinok a ktorý zároveň môžete rozložiť a vytvoriť posteľ, kde môžu prespať hostia. Pod vysoké lôžko je tiež vhodné umiestniť stôl, nízku skrinku alebo komodu.

Nápady na maľovanie

Maľovanie spálne vášho syna môže byť zábavný proces, najmä ak do neho zapojíte aj svoje dieťa a do procesu navrhovánia sa tak pustíte spoločne. Modrá je veľmi obľúbeným farebným tónom pri maľovaní chlapčenskej spálne a úžasne táto farba vyzerá s bielym nábytkom. Modro-biela pruhovaná stena je ideálna pre čitateľský kútik, či krásnu, bielu posteľ alebo tematickú loď.

Zelená je v poslednej dobe pomerne opomínaná farba, ktorá v spálni chlapca môže vyzerať tiež skutočne efektívne. Najmä ak je doplnená správnou paletou farieb. Umiestnením krémových, tmavo modrých alebo šedých tónov so zelenou môžete vytvoriť štýlový vzhľad, ktorý je jedinečný a vzrušujúci. Bude se páčiť nie len vášmu dieťaťu, ale aj všetkým okolo.

Ak chcete, aby spálňa rástla s vaším synom, udržujte steny v neutrálnejších farbách a doplňte ich o zelenú alebo modrú farbu, čo uľahčuje aktualizáciu tam, kde bude v budúcnosti potreba.

Pokiaľ dáváte prednosť spálne vášho dieťaťa zladenej v obľúbenej karikatúrnej postavičke, ale vaše umelecké zručnosti vo freestylu nie sú práve dvakrát dobré, potom možno zvážte nástennú maľbu. V mnohých e-shopoch nájdete veľký výber všetkých obľúbených postáv vašich detí, vrátane Disney Pixar Cars, Star Wars a Spidermana. Krásna nástenná maľba je navrhnutá tak, aby sa bez problémov vošla od podlahy k stropu, a to pre maximálny dojem už pri vstupe do miestnosti.

Nezabudnite na príslušenstvo

Nábytok je úžasný nástroj, ktorý poskytuje miesto pre uloženie všetkých hračiek a nevyhnutností vášho dieťaťa, aby ste docielili prostredie bez neporiadku. Šatníkové skrine, komody a nočné stolíky sú základnými kusmi nábytku, ktoré ponúkajú vynikajúcí úložný priestor a prispejú k dokončeniu spálne vášho dieťaťa. Doplnenie stolu a knižnice je ideálne pre vaše rastúce dieťa a povzbudí ho k rozvoju prostredníctvom čítania alebo štúdia.

Farebný nábytok je výborný spôsob, ako farebne vyzdobiť spálňu. Nákup neutrálneho farebného nábytku však bude vyhovovať všetkým dekorom a bude sa do spálne hodiť aj v momente, kedy sa rozhodnete ju vyzdobiť trochu inak.

Doplnenie spálne vášho dieťaťa je zábavný spôsob, ako pridať užitočné predmety, s ktorými sa môže hrať. Sedací vak je skvelým doplnkom do čitateľského kútika, pretože poskytuje pohodlné miesto, kde sa chlapci môžu zababúšiť a prečítať si napríklad svoj obľúbený komiks. 

Farebné plachty, tabule a štipce na prádlo jsou úžasné spôsoby, ako odradiť vaše dieťa od kreslenia alebo poškodzovania stien v detskej spálni.